Denne helgen skulle Oslo Voices gjennomført øvingshelg. Et par ganger i året samles vi gjennom en helg, der vi øver oss gjennom repertoar til vår neste konsert. Flikker på toner, fikser småfeil, lærer sangene utenat og for øvrig har det hyggelig sammen gjennom helgen. Men slik blir det altså ikke nå.


Men vi kan dele noen av de øyeblikkene vi har hatt sammen tidligere! Her får dere høre vår versjon av ‘Deilig er jorden’ i Iver Kleive sitt arrangement. Opptaket er fra vår julekonsert i desember 2019, og publikum synger med på siste verset. Vi vet det blir jul i år også, og håper vi får synge denne sangen sammen med dere igjen da.

Vi synes denne salmen – uansett hvilken forbindelse den brukes – gir en god mening nå. Det er nå som mange av oss har det vanskelig, at teksten kanskje gir en annen mening enn vi har tenkt over tidligere.

‘Deilig er jorden’ er en julesalme, opprinnelig en folkemelodi nedtegnet i Münster i 1677 under tittelen «Schönster Herr Jesu, Herrscher alle Herren» (Skjønneste herr Jesus, hersker over alle herrer). Den dukket opp i von Fallerslebens samling av schlesiske folkesanger i Breslau i 1842. Et tysk kirkeblad presenterte den som ein altes Kreuzbrüderlied (en gammel korsfarersang). I Dansk Kirketidende fikk den omtale 8. september 1850 av pastor J.F. Fenger, som oppfordret sin venn B.S. Ingemann til å skrive «nogle gode danske ord til denne vidunderlige melodi». Det gjorde Ingemann. Kilde: Wikipedia

Share →