Share →
Ingrid_Hanken_2

Ingrid Hanken (Foto: Fredrik Arff)

Dirigenten

Ingrid Hanken tok over som dirigent for Oslo Voices 1.april 2017. Hun har bakgrunn som sanger, sangpedagog og ensembleinstruktør, med utdanning fra Norges Musikkhøgskole og St. Olavs College i USA. Som utøver er hun best kjent for sitt mangeårige virke i vokalsekstetten Nordic Voices. Ensemblet regnes som verdensledende innen sitt felt, og har siden oppstarten i 1996 turnert jevnlig over hele verden. Nordic Voices har utgitt 9 innspillinger – flere prisbelønte –  og urfremført et stort antall verk av norske og utenlandske komponister. Ingrid har også sunget i Oslo Bachensemble i 7 år og i Det norske solistkor i 10 år, der hun fremdeles tidvis deltar på prosjektbasis.

Som sangpedagog og ensembleinstruktør har Ingrid bred erfaring med hensyn til sjangerbredde. Hovedvekten har vært studenter fra videregående skole og Bårdar Akademiet. Hun har i 17 år undervist i ensemblesang, kor, mesterklasser i sang, hørelære og sang hovedfag. I tillegg har Ingrid holdt en rekke kurs for amatører, studenter og profesjonelle innen ensemble, samt for sangere og dirigenter. Fokus for det pedagogiske arbeidet har vært personlig integritet og personlig uttrykk bygget på en solid musikalitet og en sunn sangteknikk.

Ingrid har en spesiell interesse for samspillet mellom kor og dirigent og bruker sin erfaring som ensemblesanger i sitt virke. Herunder fokuserer hun på lytting, musikalsk samarbeid, forståelse for partitur og bevissthet rundt samsang og samklang – og ikke minst bevissthet rundt intonasjon og presisjon og et samlet uttrykk.