Share →

Om koret

Oslo Voices er et ambisiøst kor på høyt nivå som fremfører klassisk kormusikk innen et bredt repertoar fra renessansemusikk til nyskrevne verk. Koret består av 35 sangere, og sammen med dirigent Ingrid Hanken jobber vi konseptuelt og med stor vekt på formidling, for å utforske temaer som skaper gode konserter og gir publikum spennende opplevelser.

Siden koret ble stiftet i 2012, har Oslo Voices holdt en rekke konserter både i Norge og utlandet, med konserter i Nidarosdomen, Berliner Dom og St. Paul’s Cathedral som noen av høydepunktene. Vi samarbeider regelmessig med andre kor, og vi har blant annet fremført Knut Nystedts symfoni Apocalypsis Joannis sammen med Kammerkoret NOVA, Schola Cantorum, Oslo Kammerkor og Kringkastningsorkesteret – en produksjon laget av NRK TV som senere ble vist på Hovedscenen på NRK og sendt på NRK P2.

I tillegg har vi jobbet med verdensledende dirigenter som Brady Allred (USA) og Bengt Ollén (Sverige) – og vi har urfremført bestillingsverk av de norske komponistene Frank Havrøy og Edvin Østergaard.

Oslo Voices, 12. desember 2019, Uranienborg kirke

Meritterende virksomhet

I 2015 vant Oslo Voices førsteplass og gulldiplom i både profan- og sakral klasse i Mundus Cantat internasjonale korkonkurranse i Polen. I 2016 deltok koret i den prestisjetunge The International May Choir Competition Prof. Georgi Dimitrov i Varna, Bulgaria, arrangert av the European Grand Prix Competition for Choral Singing. Her mottok vi 3. plass i klassen for blandete kor. Oslo Voices fikk også to gulldiplom og deltakelse i Grand Prix-finalen i NM for kor i 2012, der vi deltok i Sakral klasse A og Blandet kor klasse A.

Øvelser

Vi øver hver mandag fra 18:00 til 21:00 på St.Hanshaugen. I tillegg har vi korseminar tre til fire helger i året, gjerne opp mot konserter eller konkurranser.

 Kontakt oss→