top of page

Nyheter

And the mother did weep_web.jpg

Påskekonsert: And the Mother did Weep (Utsatt til 2021)

Påsken er en av de store høytidene i kirken, og komponister har til alle tider latt seg inspirere av påskebudskapets høyst dramatiske hendelser. Historien er kjent. Jesus ble korsfestet og stod opp igjen noen dager senere. Men hvordan opplevdes dette da det skjedde? Hvordan hadde Jesus det, og moren til Jesus det disse dagene?

Vi forsøker å begripe den menneskelige lidelse som utspant seg på denne tiden og inviterer til konserten And the mother did weep. 

Konserter: 

torsdag 26. mars kl 20:00 i Moss kirke

søndag 29. mars kl 19:30 i Margaretakyrkan, Oslo


Konsertprogram:

Magnificat (Ēriks Ešenvalds), Ave Maria (Anton Bruckner), A Hymn to the Virgin (Benjamin Britten), Hear my prayer, O Lord (Henry Purcell), Warum ist das Licht gegeben dem Mühseligen (Johannes Brahms), Sleep (Eric Whitacre), Crucifixus (Antonio Lotti), The Deer’s Cry (Arvo Pärt), Agnus Dei (Frank Martin), Lux Aeterna (Edward Elgar), Alleluia (Randall Thompson), Se, solens skjønne lys og prakt (Odd Johan Overøye)

Billetter kjøpes direkte fra korets sangere, hos TicketCo eller i døra på konsertstedet.


Velkommen!

banner_aktivitetsmidler.jpg

Oslo Voices er tildelt støtte fra Kulturdepartementet!

Aktivitetsmidler for kor tildeles over statsbudsjettet og administreres av Norges korforbund, og er en viktig støtteordning for amatørkor på høyt nivå. Midlene fordeles på Konsertstøtte og Produksjons- og driftsstøtte til kor. Det var i år 4,1 millioner kroner til fordeling til Produksjons- og driftsstøtte. I knallhard konkurranse med kor fra hele landet ble Oslo Voices tildelt 120 000 kroner, som er en dobling fra forrige tildeling. Vi er stolte og takknemlige for tildelingen som gjør det mulig å satse enda hardere på å skape store musikalske opplevelser også i 2020.

OV_jul_2019_web.jpg

Julekonserter 2019: Tradisjonen tro

Oslo Voices har gleden av å invitere til julekonserter i Asker kirke (28.november), Paulus kirke (12. desember) og Uranienborg kirke (14. desember). Årets julekonsert har vi valgt å kalle Tradisjonen tro, en tittel som speiler tankene våre bak programmet:

Vi synes det er flott å tenke på at våre foreldre, besteforeldre, oldeforeldre og tippoldeforeldre vokste opp med de samme julesangene som vi alle har blitt så glade i. Tiden som går og gjentakelse år etter år skaper gode tradisjoner. Hoveddelen av denne konserten er viet julesanger fra før 1850. Noen av sangene er mer enn 1500 år gamle, andre bare 150 år gamle. Dette er sanger som har overlevd fordi folk har sunget dem hver eneste jul i alle disse årene. Ikke alle sangene er skrevet av norske komponister, men vi ser gjerne på dem som en kjær del av vår egen kulturarv. 

Hjertelig velkommen til en julekonsert som er fullspekket av tradisjonsrik julestemning. 

 

Billetter: oslovoices.ticketco.events 200/250 (inkl. avgift). Rabatt ved kjøp direkte hos korister.

Arrangement: Oslo Voices på Facebook

Old_Town_of_Tallinn,_Tallinn,_Estonia_-_

Høst-turné i Estland september 2019

Oslo Voices er tilbake fra en flott og innholdsrik turné i Estland, der vi fremførte vårt høstprogram 58 grader nord, et knippe norskkomponerte sanger som representerer musikk fra ulike deler av vårt langstrakte land.
Vi ankom Tallinn fredag 13. september, og allerede samme kveld hadde vi konsert i St. Nicholas Church. Dette var en storslagen opplevelse for koret, i en fantastisk katedrallignende kirke med mye klang og inspirerende omgivelser. Lørdag formiddag gikk med til sightseeing og lunsj, før turen gikk videre til Juuru, en pittoresk liten landsby en times busstur sør for Tallinn. Lokalbefolkningen stilte mannsterke opp til konserten i Juuru Church, og koret ble til og med invitert til kaffe, te og snitter i forkant av konserten.
Lokale kjenninger av korets dirigent hadde anbefalt kirken i Juuru med tanke på klang og akustikk, og den innfridde med bravur. Dette var et solid høydepunkt på turnéen, og det ble en intim og flott musikkopplevelse for både koret og publikum. Kvelden ble feiret med middag på flott restaurant i Tallinn, med god stemning og taler. Oppsummert har helgen vært en stor opplevelse både sangmessig og sosialt, og den har gitt oss god inspirasjon til de kommende julekonsertene.
Se vår oversikt over årets julekonserter i Oslo og Asker – velkommen!

58gradernord - plakat.jpg

58 grader nord

Vårt program 58 grader nord» består utelukkende av norsk musikk. Tittelen gjenspeiler breddegradene, der en av Norges større byer, Kristiansand ligger på 58 grader nord. I programmet synger vi musikk herfra og nordover fra ulike deler av vårt langstrakte land.

Norge har en rik kortradisjon, som har inspirert våre norske komponister i århundrer. Derfor har Oslo Voices valgt et knippe norskkomponerte sanger vi liker godt og som vi synes passer til oss.

Oslo Voices er stolte av å kunne presentere musikk som er både viden kjent i utlandet så vel som helt ukjent også her til lands. Edvard Griegs vokalmusikk blir fremført i hele verden, og Knut Nystedts musikk er sterkt representert internasjonalt, og er svært mye brukt i USA. Nålevende Frank Havrøy bidrar med sitt stykke skrevet til Oslo Voices, hvor teksten var favorittdiktet til blant annet frihetsforkjemperen Nelson Mandela.

Vår norske kortradisjon strekker seg sånn sett over landegrenser, og nettopp dette programmet synes vi er fint å presentere ikke bare for nordmenn, men også på våre konserter i utlandet. I september drar vi til Estland for å presentere noen av våre norske komponister. Vi gleder oss over å kunne bringe god norsk kormusikk som eksportartikkel rundt i verden!

Velkommen til konsert. Billetter og mer informasjon: TicketCo

Oslo-Voices-Youtube_edited_edited.jpg

Oslo Voices endelig på YouTube

Et kor er ikke komplett med mindre man er til stede på de fleste plattformer av typen sosiale medier. Og nå tar Oslo Voices steget til Youtube. Det finnes fra før en del videoer og lydopptak av oss, men det er uoffisielle opptak lagt ut av andre. All publisitet er flott, men den offisielle Youtube-kanalen til Oslo Voices finner du altså her.

Klikk deg inn på kanalen vår og lytt til noen av våre sanger fra de siste årene. Vi skal etterhvert legge ut mer materiale, så her er det bare å følge med og se hva som skjer.

Og hvis du klikker på knappen «Abonner» på Youtube-kanalen vår så får du beskjed om når vi legger ut nytt stoff. For oss i Oslo Voices er det viktig å ha mange abonnenter, for det utløser ekstra funksjonalitet hos Youtube som vi kan bruke. For eksempel vil vi etterhvert få mulighet til å redigere lenken (URL’en) til selve Youtube-kanalen vår til noe som faktisk er mulig å huske. Dagens lenke til Youtube er ganske håpløs, så vi vil etterhvert (når vi får mange nok abonnenter) endre til noe lettere.

Så tusen takk for at du følger oss på Youtube og abonnerer på våre videoer!

NATT.PNG

Tusen takk for fine konsertopplevelser!

Oslo Voices ønsker å takke vårt trofaste publikum for to fine konsertopplevelser i Moss kirke og Margaretakyrkan. Takk til alle dere som kom og hørte på oss og ikke minst mange fine tilbakemeldinger. Noen av de flotte ordene vi har fått fra dere er:

– en helstøpt opplevelse!
– stemningsfullt!
– veldig vakkert!
– fantastisk klang og akustikk!

Tusen takk alle sammen! Det varmer oss virkelig å ha så fantastisk publikum!

Vi gleder oss allerede til neste prosjekt og ønsker dere velkommen til nye konserter i september. Fortsetter du å følge oss her eller på vår Facebook-side så får du informasjon fra oss når dette prosjektet materialiserer seg.

OV_natt.jpg

O Radiant Dawn

Med O Radiant Dawn skaper Oslo Voices en konsertopplevelse der natt og dag møtes, med all energien som ligger i denne overgangen.

Repertoaret spenner over ulike stilarter og tidsepoker. For å beskrive ulike aspekter ved natten, settes klassiske verk av så ulike komponister som bl.a. Brahms, Poulenc og Bach, opp mot norske folketoner. Noen stykker speiler kontrastene mellom lys og mørke, mens andre beskriver den mørke natten både bokstavelig, som den stille mørke vinternatten, og i mer overført betydning, som livets natt.

Sammen med dirigent Ingrid Hanken ønsker koret gjennom «O Radiant Dawn» å dele stemningen i denne musikken med dere.

Billetter: Klikk her for kjøp på TicketCo – eller kjøp hos din favoritt-korist i Oslo Voices.

Volda-kyrkje-01.jpeg

En strålende opplevelse

Oslo Voices ønsker med dette å takke alle våre trofaste venner og alle dere som har vært publikum på våre julekonserter: Willcocks på norsk. Vi har hatt det fantastisk sammen med dere og gleder oss nå allerede til neste prosjekt. Men først blir det tid til å samle tankene litt sammen med gode venner, familie og andre hyggelige mennesker. Vi skal nyte det beste som julen kan gi oss.
I januar er vi tilbake med øving og forberedelser til vårt neste prosjekt O Radiant Dawn som har natt som tema. Følg med – det kommer invitasjon til konsert om ikke lenge!
Takk og god jul til dere alle fra Oslo Voices!

Oslo-Voices-2018-06-18-1024x641.jpeg

Tusen takk, og god sommer!

Tusen takk til alle dere våre venner som er vårt trofaste publikum. Og tusen takk til dere som kom på konsert med oss for første gang. Vi elsker dere! Oslo Voices og Shakespeare hadde ikke blitt det samme uten dere!
Oslo Voices tar nå straks en liten sommerferie, men først skal vi synge på et oppdrag i Oslo Rådhus, siste uka i juni. Og så kan vi nyte en velfortjent korpause. Vel – vi tar vel kanskje ikke helt fri – for det er lurt å øve litt selv om det er sommer. I august møtes vi igjen til nye øvelser, og da begynner oppkjøringen til høstens og vinterens program. Følg med så får du vite mer om hva som skjer.
Nyt sommeren – og husk å lytte til kormusikk i mellomtiden. Det er godt for sjelen.

2018-O-Grosse-Lieb-01-1024x576 (2).jpg

O Große Lieb – Tusen takk!

Tusen takk til vårt kjære publikum, som delte en time sammen med oss i Asker kirke på lørdag og Paulus kirke på søndag. Dere var med på å gjøre helgen fantastisk!
Oslo Voices, dirigent Ingrid Hanken og fiolinist Rahel Rilling viste seg å være en flott kombinasjon. Tusen takk igjen til alle dere som bidro til at konsertene ble vellykket.
Velkommen igjen til ny konsert med Oslo Voices i juni.

Jubileumskonsert-2017-1024x683.jpg

Jubileumsfeiring vel gjennomført!

Vi i Oslo Voices feiret vårt 5-årsjubileum lørdag 7. oktober, og dét sammen med både gamle og nye venner, i Marmorsalen på Sentralen i Oslo. Det ble en strålende flott konsert med påfølgende fest, og vi vil takke alle frammøtte for fantastisk varmende deltagelse og støtte! Vi storkoste oss sammen med dere fra første tone til baren stengte ute i de små timer.
Nå starter arbeidet fram mot julekonsertene våre, og vi gleder oss til å igjen kunne gi den gode høytidsstemningen i adventstiden. I år skal vi ha tre konserter: i Asker kirke den 27. november, Paulus kirke den 7. desember og Uranienborg kirke den 9. desember. Vi skal også på en aldri så liten turné i nordøst-England i starten av julemåneden -så vi har mye å glede oss til!
Billetter til julekonsertene kan som vanlig kjøpes direkte av alle koristene, men også via nettet om ikke lenge.
Følg oss, følg med på Facebook og Instagram!

jubileum.jpg

Oslo Voices fyller 5 år!

Oslo Voices fyller 5 år og dette skal hedres storstilt med jubileumskonsert og påfølgende fest i Marmorsalen på Sentralen den 7. oktober kl.19! Det er plass til 300 personer, så her gjelder første mann til mølla! Velkommen!

bottom of page